Waarom verwarmen met een airco?

Een modern aircosysteem kan tegenwoordig verkoelen én verwarmen. Hierdoor heeft u het hele jaar door profijt van een systeem. Wat zijn de voordelen van het verwarmen met een airco?

 • Met een split-unit airco kunt u zeer efficiënt verwarmen. Een split-unit airco heeft een hoog rendement van wel 400% bij verwarmen ten opzichte van 96% bij een HR cv-ketel.
 • Verwarmen met een Split-unit airco is een duurzame en milieubewuste oplossing.
 • Met een split-unit kunt u blijven verwarmen tot een buitentemperatuur van -15 graden Celsius.  
 • Een split-unit airco zorgt voor een snelle verspreiding van aangename warmte in de ruimte.
 • U kunt de split-unit airco in de zomer gebruiken om te koelen en in de winter om duurzaam te verwarmen.
 • Met de huidige gasprijzen kunt u tot wel 70% besparen op uw energiekosten door te verwarmen met een split-unit airco.

Direct een adviesgesprek aanvragen

"De gasprijzen zijn gestegen naar het hoogste punt in meer dan dertien jaar doordat er onzekerheid is over de voorraad." -  Algemeen Dagblad, juli 2021

Gasprijs gaat door grens van 1 euro per kubieke meter. [...] Dat betekent dat een gemiddeld huishouden zo'n 1.500 euro per jaar kwijt zou zijn aan stookkosten.” - NU.nl, september 2021

Verwarmen met airco

Stijgende gasprijzen? Aircoverwarming! 

Sinds augustus 2020 zijn de gasprijzen aan het stijgen en vanaf mei 2021 gaat dit sneller dan ooit. Het Algemeen Dagblad schreef in juli 2021 dat de gasprijzen het hoogste punt in 13 jaar hebben bereikt doordat er veel onzekerheid is over de voorraad. Daarom is NU het juiste moment om uw woning te gaan verwarmen met een energiezuinig aircosysteem. 

(Bron: nu.nl) 

Gratis adviesgesprek op locatie aanvragen

Plaatsing binnen 4 weken!

Totaalprijs inclusief montage en materialen.

Warm in de winter, koel in de zomer.

Gecertificeerde monteursVestigingen

 

Geleen
046 20 60 105

Oss

0412 72 52 80

Veelgestelde vragen verwarmen met airco

 • Hoe werkt verwarming met airco?

  Een aircosysteem bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. Om te koelen wordt warmte aan de binnenlucht onttrokken en via de buitenunit afgevoerd. Om te verwarmen werkt dit precies andersom en wordt de warmte door de kamer verspreidt. Zelfs bij koude buitentemperaturen is het mogelijk om het binnen aangenaam warm te maken met een airco. 

 • Kan ik meerdere ruimtes verwarmen met een airco?

  Het verwarmen van meerdere kamers kan met behulp van een multi-split aircosysteem. Doordat op deze manier meerdere binnenunits gekoppeld kunnen worden aan één buitenunit, kan een hele woning comfortabel verwarmd worden. De temperatuur kan in iedere individuele ruimte afzonderlijk worden geregeld, een voordeel tegenover een gewone CV. De kamertemperatuur kan op deze manier tot op de graad nauwkeurig worden afgestemd.

 • Wat kost verwarmen met een airco?

  De kosten zijn afhankelijk van hoe energiezuinig het geplaatste aircosysteem is. Bij AircoDirect plaatsen wij alleen de meest energiezuinige aircosystemen. Een aircosysteem werkt op stroom in plaats van gas, waardoor de kosten al veel lager liggen. Laat u altijd informeren over de airco die u laat plaatsen. 

Verwarmen met airco

Goede luchtkwaliteit

Ook bij verwarmen zorgt u direct voor een goede ventilatie en wordt het luchtvochtigheidsgehalte op peil gehouden. 

Energiezuinig systeem

Met airco's kunt u energiezuinig verwarmen en kunt u jaarlijks tot 85% besparen. 

Milieubewuste keuze

Er is geen gaswinning nodig voor het verwarmen met airco’s, omdat deze op stroom draaien. Bovendien gaat het systeem jaren mee bij goed onderhoud.

Marketing & Development by Mediazo