Google Reviews Klantenvertellen Reviews   4.8 / 5 118 reviews 

Blog

Voordelen van een airco in de herfst:

U denkt misschien: " een airco? Die gebruik ik toch alleen in de zomer om mijn woning te verkoelen?".

Dat klopt niet helemaal, een airco is namelijk een heel efficiënt apparaat om uw woning ook mee te verwarmen. Op iedere airco die AircoDirect aanbiedt zit een verwarmingsfunctie, een verkoelfunctie, een ontvochtigingsfunctie en een ventilatie functie. 

Maar waarom is verwarmen met een airco nu efficiënter dan de normale cv-verwarming? En wat zijn de voordelen van een airco? We zetten de punten op een rij:

 

Voordelen

 • Word het wel warm genoeg?

  Een airco verwarmt beter dan dat hij koelt, een 3,5 KW-unit heeft 3,5 KW aan koel vermogen, terwijl hij 3,8 KW aan verwarm vermogen heeft.

  U bent dus altijd verzekerd van voldoende vermogen, om uw woning van een aangename temperatuur te voorzien.

 • Een airco verbruikt veel stroom

  Een airco verbruikt (in tegenstelling tot wat men vaak denkt) weinig stroom. Als u de airco in de winter zou gebruiken om te verwarmen kost dat voor de gehele periode ongeveer 845 KWh (bij nominaal gebruik). Dit kost omgerekend ongeveer 178,00 euro voor de gehele periode (dit verschilt per energiecontract en is een schatting). Uw gaskosten zullen waarschijnlijk veel hoger zijn. Een airco verbruikt nog minder stroom om uw huis te koelen. Dit kost voor de gehele periode ongeveer 186 KWh (bij nominaal gebruik). Dit kost omgerekend ongeveer 39,00 euro voor de gehele periode. (Dit verschilt per energiecontract en is een schatting).

 • Is een airco geschikt om bij te verwarmen?

  Het antwoord is ja, een airco is uitermate geschikt om bij te verwarmen, als u bijvoorbeeld vloerverwarming hebt. Vloerverwarming doet er wat langer over om op temperatuur te komen. Hierdoor zult u soms wat langer moeten wachten voordat uw woning op aangename temperatuur is. Een airco kan hier een goede uitkomst in bieden.

 • Om een airco aan te schaffen heb ik zonnepanelen nodig

  Als u zonnepanelen hebt, is dit nooit een weggegooide investering. U kunt uw gehele huis voorzien van groene stroom en bent dus goed voor het milieu. Echter, wilt u speciaal zonnepanelen gaan installeren om vervolgens airco’s te kunnen plaatsen, is dit niet noodzakelijk. Zoals bovengenoemd verbruiken airco’s niet zoveel stroom en zult u waarschijnlijk meer energie terug leveren aan uw leverancier, dan dat de airco’s daadwerkelijk verbruiken. Dan moet u afwegen of de investering in zonnepanelen u ook daadwerkelijk iets gaat opleveren. 

 • Om een airco te plaatsen heb ik een nieuwe groep in mijn meterkast nodig

  Deze uitspraak klopt in een groot deel van de gevallen niet. Dit verschilt uiteraard per woning en hoeveel units u zou willen plaatsen. Op 1 groep in de meterkast kan 3680 watt. Een airco van 3,5 KW heeft 997 Watt tot maximaal 1400 watt. U zou dus gemakkelijk 1/2 airco’s bij een ander apparaat op een groep kunnen aansluiten. 

 • Een airco maakt veel lawaai

  Ook deze uitspraak klopt niet. De airco’s die AircoDirect levert, produceren buiten maximaal 50 DB, dit wanneer u de airco binnen op zijn maximale stand heeft staan. “Ja, leuk al die getallen, maar hoeveel is 50 DB dan?”. 50 DB is wat u normaal hoort als u buiten bent, vogels die fluiten, bladeren die ritselen etc. Echter maakt de buitenunit een monotoon geluid. De binnenunit maakt maximaal 43 DB aan geluid. Dit is wederom wanneer u hem op de maximale stand heeft staan, dit zult u niet de gehele dag doen.

Marketing & Development by Mediazo